Groepenkasten

Een groepenkasten die aansluit op jouw behoeften

Naast onze expertise op het gebied van zonnepanelen en laadpalen, bieden we ook hoogwaardige diensten voor groepenkasten.


Een goed functionerende en veilige groepenkasten is essentieel voor een optimale werking van je elektrische installaties.

Onze diensten voor groepenkasten omvatten:

  1. Inspectie en advies: Onze ervaren elektriciens voeren grondige inspecties uit van jouw huidige groepenkasten om eventuele problemen of tekortkomingen vast te stellen. Op basis van de bevindingen geven we professioneel advies over mogelijke verbeteringen of aanpassingen.
  2. Upgrades en uitbreidingen: Als blijkt dat jouw huidige groepenkasten niet voldoet aan de eisen of niet geschikt is voor jouw toekomstige behoeften, kunnen we upgrades en uitbreidingen uitvoeren om ervoor te zorgen dat alles veilig en efficiënt werkt.
  3. Vervanging van verouderde onderdelen: Verouderde en versleten onderdelen in de groepenkasten kunnen veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. We vervangen deze onderdelen door hoogwaardige en moderne componenten om de betrouwbaarheid en veiligheid te waarborgen.
  4. Aansluiting van zonnepanelen en laadpalen: Bij de integratie van zonnepanelen en laadpalen zorgen we voor een naadloze aansluiting op de groepenkasten. Hierdoor kun je optimaal profiteren van je duurzame energieoplossingen zonder zorgen over overbelasting of andere elektrische problemen.
  5. Veiligheidsmaatregelen: Veiligheid staat bij ons voorop. We controleren en implementeren de juiste veiligheidsmaatregelen in de groepenkasten, zoals aardlekschakelaars en overspanningsbeveiliging, om jouw woning of bedrijf te beschermen tegen elektrische gevaren.

Een groepenkasten is een afgesloten ruimte in een woning of gebouw waarin zich elektriciteits- en gasmeters bevinden. Het is de plek waar de energievoorziening het huis binnenkomt en waar de hoofdschakelaar en aardlekschakelaars zich bevinden. Het is ook de plaats waar de elektriciteits- en gasaansluitingen worden verdeeld naar verschillende groepen in het huis. We kunnen dus ook jouw zonnepanelen en laadpaal aansluiten op de groepenkasten.

Een standaard groepenkasten bevat meestal een hoofdschakelaar, aardlekschakelaars, groepenkasten met zekeringen of installatieautomaten voor verschillende elektrische circuits, elektriciteits- en gasmeters en eventueel andere nutsvoorzieningen, zoals een watermeter.

Het uitbreiden van de groepenkast moet worden uitgevoerd door een erkende elektricien. Deze professional kan de huidige situatie beoordelen en indien nodig extra groepen toevoegen of een nieuwe grotere groepenkast installeren om aan jouw elektrische behoeften te voldoen.

Het moderniseren van de groepenkasten kan nodig zijn als jouw huidige installatie niet meer voldoet aan de energiebehoeften van jouw huis. Ook kan het belangrijk zijn om oude en verouderde componenten te vervangen om de veiligheid en betrouwbaarheid van jouw elektrische systeem te waarborgen. Is je groepenkasten verouderd en niet geschikt voor zonnepanelen? Dan kunnen wij hem voor een scherpe meerprijs installeren.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je geadviseerd worden?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Je kan ons bellen of het contactformulier invullen.

Elke werkdag van

08:00 — 17:00

Bel ons direct naar

+316 12 80 09 02